Suomi iloiseksi – viisi asiaa, joita pitäisi olla paljon enemmän!

Lisää ihmisiä, lisää kaupunkia, lisää keksintöjä, lisää koulutusta, lisää rakkautta – niistä syntyy uusi, iloisempi Suomi!

Avainsanat:

Eduskuntavaalitkasvukaupunkirakkaus

Elämme leikkauslistojen ja nuukuuden aikaa. Kaikki miettivät, mitä voisi olla vähemmän. Synkkyyden hälventämiseksi luettelen nyt viisi asiaa, joita pitäisi olla lisää – paljon lisää!

Jos näitä viittä asiaa saadaan lisää, Suomesta tulee iloisempi ja nykyiset murheet ovat vuosikymmenen päästä pelkkä haalea muisto.

Osa näistä viidestä asiasta ei maksa julkiselle taloudelle mitään tai ainakin vain vähän. Osa maksaa, mutta ne taas ovat asioita, joista kannattaa maksaa.

Enemmän ihmisiä!

Lisää ihmisiä Suomeen! Lisää huippuosaajia, mutta myös ihan tavallisia ihmisiä ihan tavallisiin hommiin. Työn ja paremman elämän perässä Suomeen muuttamisesta pitää tehdä ihan jokapäiväinen ja kiva asia. Kaikki voittavat, niin muuttajat kuin nykyiset suomalaiset.

Tämä on ilmainen lounas – olen niin innostunut, että sallikaa kamala kielikuva!

Enemmän kaupunkia!

Lisää kaupunkia Suomeen! Kaikki uudet asiat, ajatukset ja kasvu syntyvät kaupungeissa, kun ihmiset ja ideat törmäävät. Kaupunkia syntyy lisää itsestään, kunhan poistamme kasvun esteitä. Vähennetään sääntelyä, parannetaan kaavoitusta, vapautetaan kaupungit kasvamaan. Ihanaa!

Annetaan rakentaa nopeammin, korkeampaa, rohkeammin. Poistetaan muuttamisen esteet verotuksesta ja muualta. Enemmän kaupunkia – enemmän ajatuksia, enemmän hyvää meininkiä. Tämäkin on ilmainen lounas!

Enemmän koulutusta!

Lisää koulutusta Suomeen! Tarvitsemme enemmän ja parempaa koulutusta kaikilla tasoilla.

Koulutustaso on käännettävä nousuun, ammattikoulutus pantava kuntoon. Peruskoulun on oltava maailman paras ja varhaiskasvatuksen myös. Suomeen on saatava lisää opiskelijoita ulkomailta ja heidät on houkuteltava jäämään. Eikä unohdeta sivistystä, vaikka omalta osaltani taitaakin olla jo myöhäistä!

Tämä ei ole ilmaista, mutta hintansa väärti.

Enemmän innovaatioita

Lisää innovaatioita Suomeen! Samoin tutkimusta ja tuotekehitystä! Kannustetaan yrityksiä ja tutkimuslaitoksia keksimään uutta. Pienessä maassa on myös tärkeää olla eturintamassa ottamassa muualla keksittyjä asioita käyttöön.

Innovaatiorahoituksen lisäämisestä vallitseekin laaja parlamentaarinen yhteisymmärrys. Sopusointu kyllä varmaan aavistuksen vähenee, kun siirrytään toimeenpanovaiheeseen.

Verotustakin kannattaa miettiä siitä vinkkelistä, että se kannustaa keksimään.

Tämä ei ole ilmaista, mutta hinta kannattaa maksaa. Tarkkuutta vaaditaan toki, kuten aina kun on kysymys isoista julkisista varoista. Ne on suunnattava sinne missä hyödyt ovat suurimmat. Mutta tutkimustieto onneksi auttaa tässäkin. On paljon tietoa siitä, mikä toimii.

Enemmän rakkautta!

Lisää rakkautta Suomeen – kaikenlaista rakkautta! Rakkaus kuuluu tietysti liberaalin mielestä pääasiassa ihmisten yksityiselämän piiriin, eikä ole julkisen sektorin asia. Jokainen rakastakoon tavallaan! Kansanedustajana lupaan kuitenkin purkaa esteitä rakkauden kukkimiselle sen kaikissa muodoissa.

Lisäämällä ihmisten vapautta olla oma itsensä lisäämme myös rakkautta Suomeen!

Lisää ihmisiä, lisää kaupunkia, lisää keksintöjä, lisää koulutusta, lisää rakkautta – niistä syntyy uusi, iloisempi Suomi!

Tule mukaan

Poliittinen kampanja vaatii suuria ponnistuksia, enkä pysty siihen yksin. Jos haluat auttaa, tule mukaan kampanjaani sinulle sopivalla panoksella.